آشنایی با انواع جرائم اینترنتی از زبان کارشناس رسمی دادگستری رشته جرایم رایانه ای

 

آشنایی با انواع جرائم اینترنتی از زبان کارشناس رسمی دادگستری رشته جرایم رایانه ای

کارشناس رسمی دادگستری رشته جرایم رایانه ای می گوید :

" انواع جرائم اینترنتی شامل نفوذ، نقض قوانین کپی رایت ، سرقت ، اعمال جاسوسی ، تروریسم ، توهین ، قتل ، روسپیگری ، مزاحمت ، هک و استفاده غیر مجاز است ."

گسترش استفاده از اینترنت زمینه را برای فعالیت های تبهکارانه افراد در دنیای مجازی فراهم آورده است.

جرائمی مثل قتل ، روسپیگری ، توهین و... با گسترش فضای اینترنت و استفاده همگانی از آن به این عرصه نیز وارد شده اند اما جرائمی مانند هک ، حملات ویروسی و سایت های جعلی نتیجه مستقیم استفاده  نادرست از فضای اینترنت است و در دنیای خارج از آن اتفاق نمی افتد .

کارشناس رسمی جرایم رایانه ای برخی از جرائم اینترنتی  را برایتان توضیح می دهد:

 

مزاحمت و آزار و اذیت مجازی

شایعه سازی ، نشر اخبار دروغ و توهین و ... از آزار و اذیت هایی ست که در فضای مجازی اتفاق می افتد.

واکنش های کینه جویانه و هدف دار

علاوه بر توهین های رایج در فضای اینترنت ، بخشی از تهمت و توهین ها در راستای کینه جویی و غالبا با اهداف سیاسی پیش می رود.

سرقت

کارشناس دادگستری رشته  جرایم رایانه ای درزمینه سرقت به هموطنان مان هشدار جدی می دهد.

اگر در هر یک از  شبکه های مختلف مجازی فعالیت دارید مراقب اطلاعاتی که از خود در اختیار دیگران قرار می دهید باشید . اگر هنگام رفتن به سفر این موضوع را در شبکه های اجتماعی بیان می کنید احتمال دارد هنگام بازگشت ، با خانه خالی از وسیله رو به رو شوید . شما به سارقین اطلاعات داده اید . این شاید ساده ترین شکل سرقت اینترنتی ست اما اشکال پیچیده تری از ان نیز در فضای اینترنت وجود دارد مثل سرقت اطلاعات با نفوذ به سامانه ها و هک کردن آنها.

جاسوسی سایبری :

کارشناس رسمی رشته  جرایم رایانه ای جاسوسی سایبری را از پیچیده ترین شکل جرائم رایانه ای می داند . در این روش معمولا از طریق شبکه های ارتباطی مانند اینترنت با هدف سوء استفاده از اطلاعات اقتصادی و صنعتی ، اطلاعات شخص یا مجموعه را می ربایند .

هک:

 

کارشناس دادگستری موضوع حائز اهمیت بعدی را هک می داند .

هکرها با هدف شخصی یا گروهی نقاط ضعف یک شبکه یا سیستم کامپیوتری را پیدا کرده و به آن نفوذ می کنند و البته گاهی هک فقط به دلیل کنجکاوی انجام می شود و هدف دیگری به دنبال آن نیست که در این شرایط باز هم از مصادیق مجرمانه محسوب می شود.

قتل های اینترنتی :

همه چیز از چت شروع می شود . پس از اینکه ارتباطی بین قربانی و فرد سوء استفاده گر شکل می گیرد معمولا قربانی تهدید می شود به اینکه عکس ها و اطلاعات خصوصیش منتشر خواهد شد. قربانی آنقدر تحت فشار قرار می گیرد تا اینکه به خودکشی روی می آورد. سوء استفاده های جنسی از زنان و کودکان متداول ترین عامل وقوع قتل های اینترنتی ست .

از بین بردن اطلاعات دیگران

در این جرم با تولید و انتشار انواع ویروس و کرم و.. داده های دیگران را تخریب کرده یا از بین می برند .